menedzserszures

Ahhoz, hogy a mindennapok során felmerülő összes rutin feladatunkat el tudjuk végezni, megfelelően tudjunk teljesíteni, fontos, hogy kiváló egészségi állapotban legyünk, a szervezetünk ellen tudjon állni a vírusoknak, fertőzéseknek is. Ezért azonban folyamatosan tennünk kell, a táplálkozási szokásaink átalakításával, a rendszeres mozgással bizony nagyon sokat tehetünk a komoly szövődményekkel együtt járó betegségek kialakulásának elkerülése érdekében is. Azonban vannak olyan betegségek is, amelyeknek több évig is eltarthat a lappangási ideje, bizony sokáig észrevétlenül károsíthatják a szervezetünket. Azonban ez ellen is tehetünk. Egyszerű dolgunk van, részt kell vennünk egy menedzserszűrésen.

Mit jelent a menedzserszűrés?

A menedzserszűrés olyan speciális vizsgálatok összessége, amelyekkel beazonosítható számos súlyos, gyakran halállal végződő betegség például a daganatos megbetegedések, vagy a szív és érrendszeri elváltozások rizikó faktorai, illetve a menedzserszűrést követően a kialakulóban lévő súlyos betegségek tüneteinek a kezelése is lehetséges. De ez a vizsgálat lehetővé teszi egy meghatározott szerv például a szem állapotának felmérését is.

menedzserszures

Kik vehetnek részt a menedzserszűrésen?

A menedzserszűrésen bárki részt vehet. Magánszemélyek és vállalkozások is igénybe vehetik ezt a szolgáltatást. A vállalkozások esetében ezek a felmérések kiegészíthetik a munkajogi szabályok által meghatározott, kötelező foglalkozás egészségügyi orvosi vizsgálatokat is. Ebben az esetben a menedzserszűréssel egy – egy meghatározott munkakörben kiszűrhetőek és megszüntethetőek akár a stresszfaktorok is, ezáltal fokozható a munkatársak teljesítménye, ami jelentős mértékben hozzájárul a cég teljesítményéhez is.

Milyen gyakran érdemes a menedzserszűrési vizsgálatokon részt venni?

Ezeken a vizsgálatokon érdemes évente egy alkalommal megjelenni, így az adatok összehasonlíthatóak egymással. Előző bejegyzésünkben a matrac, valamint a kanapé tisztításról írtunk!

Mi az a menedzserszűrés?

Post navigation