A rendszeresen és alaposan tisztított arcbőr jól lélegzik, nincsenek rajta pattanások, és nem is vastagszik meg.

Miért elengedhetetlen az arctisztítás?

Azért, mert a különböző környezeti hatások miatt nappal a levegőből rengeteg szennyeződés rakódik le bőrünk felszínére. Ezek aztán eltömítik a pórusokat, amitől a hám begyulladhat és a bőr viszketni, hámlani kezd. Tehát a helyes arctisztítás során eltávolítjuk az arcbőrre rakódott szennyeződéseket, de úgy, hogy nem okozunk közben irritációt, és attól függően, milyen terméket választunk, még javíthatunk is a bőrünk állapotán.

Naponta hányszor tisztítsuk arcunkat?

Ajánlott naponta legalább kétszer, reggel és este áttörölni speciális tisztítókozmetikummal, de akár napközben is megtehetjük mindezt amivel egycsapásra felfrissíthetjük bőrünket és önmagunkat is. Reggel azért van minderre szükség ugyanis éjszaka a bőr verejtéket és sok faggyút bocsát ki, amit célszerű eltávolítani a felületéről.

Milyen kozmetikumokat használjunk tisztításhoz

Arctisztító szerekből rendkívül gazdag a választék, a habzó arclemosó folyadékoktól kezdve a szappanoktól és a szappanmentes tisztítórudacskákig és krémekig bezárólag szinte mindent kapni a piacon. Némelyiket vízzel kell leöblíteni, másokat vattacsomóval vagy éppen papír zsebkendővel kell letörölni. Ha valamilyen bőrproblémával küzdünk akkor érdemes bőrgyógyász tanácsát kikérni, ha meg nincs semmilyen panaszunk akkor pedig marad a jól bevált tesztelgetés, hogy az egyes készítményekre hogyan reagál a bőrünk. Ha körbe szeretnénk nézni a piacon de lusták vagyunk felkerekedni és elmenni egy boltba, akkor már van lehetőség kényelmesen interneten keresztül megrendelni szinte mindet. Ajánljuk figyelmébe a következő online drogéria arcápoló termékeit.

Szemfestéklemosó

Arcunk egyik legérzékenyebb pontja, ahonnét legelőször kell eltávolítani a sminket. Létezik olajos, vizes és tejes állagú lemosó is, így ki kell próbálni melyik nyeri el tetszésünket. Ha nem szeretnénk erőteljesen dörzsölni bőrünket akkor két benedvesített vattakorongot helyezzünk a szemünkre és várjunk pár percet, amíg a smink feloldódik.

Arctonik

Az arctonik egy olyan készítmény, amely fertőtleníti és összehúzza a pórusokat és frissíti vagyis tonizálja a bőrt. Tehát itt már nem a tisztítás a lényeg, hanem a már megtisztított bőr ph értékének és az elvesztett nedvességtartalmának visszaállítása.

Arclemosó gél

Elsősorban vegyes vagy zsíros bőrtípushoz szokták ajánlani az arclemosó géleket. Használata egyszerű, tegyen a gélből a tenyerébe, majd egy kis vízzel elegyítve a képződött habos keverékkel dörzsölje át az arcát, majd öblítse le.

Arctej

A jó arctej kíméletesen tisztít, feloldja az arcon található szennyeződést, ami könnyen letörölhetővé válik és a vízhiányos száraz bőrt nem irritálja. Használhatja vattakorongra téve de akár magában is ha egy kis vízzel összekeveri és megmossa vele az arcát.

Arctisztító olaj

Kifejezetten száraz bőrre való készítmény. A bőrre felvitt olajat benedvesített ujjbeggyel az arc közepétől kifelé haladva körkörös mozdulatokkal kell a bőrbe masszírozni.

Micellás víz

Erre a termékre mondhatnánk, hogy kettő az egyben, ugyanis egy lépésben kiváltható vele az arctisztítás és az arcfrissítés. A micellák olyan molekulák, melyek képesek megkötni és magukba zárni a szennyeződéseket.

Tehetünk még valamit a tisztítás után?

Igen. A reggeli arctisztítás után egy könnyű hidratálóval előkészíthetjük bőrfelületünket annak sminkelésére. Este pedig a tiszta bőrfelületet minden alkalommal krémezzük be a típusának megfelelő tápláló és regeneráló krémmel.

Az arctisztítás szabályai

Post navigation