Az egészségünk megőrzése érdekében bizonyos időközönként célszerű ellátogatnunk szűrővizsgálatokra, ugyanis egy probléma jelen lehet a szervezetünkbe úgy, hogy még tüneteket egyáltalán nem produkál és az időben történő felismerése nagyban meghatározza a gyógyulás folyamatát és a kezelések hatékonyságát. Éppen ezért javasol évente minimum egyszer felkeresni a nőgyógyászunkat is, aki átfogó vizsgálatok elvégzésével ellenőrzi, hogy minden rendben van-e. A nőgyógyászati szűrések már 18 éves kortól javasoltak, de sajnos sokan azt gondolják, hogy elegendő 50 éves kor felett eljárni a szűrésekre.

Tehát ezek a vizsgálatok leginkább a megelőzést hivatottak szolgálni, hiszen a daganatos elváltozások nagy része gyógyítható, ha időben észreveszik őket. Sajnos visszafordíthatalan következményekkel is járhat, ha valaki akkor megy el az orvoshoz, amikor mr tüneteket produkál.

Az alábbi vizsgálatokat célszerű elvégeztetni évente…

A méhnyakrák rendkívül alattomos megbetegedés, évente rengeteg nő veszíti el életét méhnyakrákban. A méhnyakrákszűrés nem jár fájdalommal, kissé kellemetlen, de csupán pár percet vesz igénybe.

Az emlőszűrés is a nőgyógyász szakorvos feladata, ami szintén fájdalmatlan. Az orvos kezeivel áttapintja az emlőket, illetve a hónaljban található nyirokcsomókat is ellenőrzi. A világon számtalan nő érintett a megbetegedésben és többeknél későn kerül felismerésre, aminek tragikus következményei lehetnek. Az önvizsgálatnak is meghatározó a szerepe, amit havonta célszerű elvégeznünk. Ha bármilyen furcsaságot észreveszünk, minél előbb kérjünk időpontot szakorvosunkhoz. A mammográfiás vizsgálat 40 éves kor felett kétévente, 50 felett pedig már évente javasolt.

Nagyon fontos, hogy megbízható szakembert találjunk, akinek bátran elmerjük mondani problémáinkat és készséges, figyelmes a betegeivel szemben. Dr. Kovács Zoltán nőgyógyász, szülész kiváló orvos, rendkívül empatikus, segítőkész a hozzá forduló személyekkel, ráadásul a lelki harmónia megtalálását is fontosnak tartja. Szakértelme szintén megkérdőjelezhetetlen, folyamatosan keresi a legújabb orvosi eljárásokat és elsajátítja azokat, ezért célszerű felkeresni, ha valami problémát észlelünk vagy szűrővizsgálatot szeretnénk, esetleg egy kiváló szülészre van szükségünk.

 

A nőgyógyászati vizsgálatok fontossága
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük