Szeptember végén illetve október elején még kellemesen meleg a levegő és sokszor több órán keresztül is süt a nap, ezért sokan szívesen töltünk akár több órát is a szabadban, városnézéssel, egy kellemes sétával, vagy akár még strandolással is, esetleg el is utazunk ilyenkor az utószezonban, hiszen a tavak, tengerek még melegek. Ekkor az indián nyár időszakában kiváló program lehet egy hosszú hétvége a tenger parton, akár egy kellemes horvátországi hétvége erejéig is.

Opatija_Hafen
Opatija csodálatos tengerpartja

 

Hova érdemes menni ilyenkor?

Ma már szinte bármelyik európai tengerpartot gyorsan elérhetitek. Ha szeretnétek megismerni az egyes országok látványosságait, akkor az utazáshoz válasszátok a személy autót, vagy a buszt esetleg a vonatot. Ha pedig rövid idő alatt akartok oda érni, akkor repülhettek is. A tengerpartok közelében is egyre több városban van repülőtér. Magyarországhoz legközelebb az Adriai Tenger található.

Akkor hát legyen a horvátországi hétvége

Horváthország csodálatos tengerparti városokkal és számos kisebb nagyobb szigettel várja az országba látogatókat. Ha te is rajongsz a természetért, érdekel az építészet, és a történelem, akkor tölts el néhány napot Opátiában.

De miért Opátia?

Opátia csodálatos területen található, a város nem csak a tengerrel, hanem egy hegységgel is határos, ezért óriási sétákat tehettek itt, vagy akár túrázhattok is. A levegő tiszta, a városhoz számos strand is tartozik, vagyis úszkálhattok amennyit csak akartok, de vigyázzatok mert a tengerpart kavicsos, sőt sziklás, ezért felsértheti a lábatokat, de az is előfordulhat, hogy beleléptek egy – egy tengeri sünbe. A kikötőben számos hajó várja a vendégeket, és gyakran szerveznek kirándulásokat a közeli szigetekre. Krk szigetén egy csodálatos vízesést is láthatunk. Opátia jelentős szerepet kapott a történelem során is. Gondoltátok volna, hogy ma már akár ti is eltölthettek néhány éjszakát abban a szállóban, ahol egykor Ferenc József császár élt? Ebben a városban töltötték el a Habsburg uralkodók a téli hónapokat, de több osztrák vezető is szívesen nyaralt ezen a területen.

Horvátországi hétvége utószezonban
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.