Téli síelés Észak-Magyarországon

Téli mozgásnak kiváló a síelés!

Sokak számára a síelés Magyarországon is kiváló élményt biztosít. Nem kell messzire mennünk, ha télen is mozogni szeretnénk. Márpedig manapság egyre többen lesznek a sportok szerelmesei.
Miért is szeretünk ennyire sportolni? A válasz összetett. Az izmok átmozgatása fitté, erőteljessé tesz bennünket, amelynek eredményeként nő az ellenálló képességünk a betegségekkel szemben és boldogabb életet is élhetünk.

Mozogni jó!

Ma már számos módon elégíthetjük ki mozgásigényünket. Otthoni mozgáshoz használhatóak a filmek, emellett az edző termek, fürdők és uszodák sokasága is várja a mozogni vágyókat. Azonban még mindig sokan előnyben részesítik a szabad levegőn végzett mozgásformákat. A dombok és a hegyek hazánkban is folyamatosan vonzzák az aktív pihenésre vágyókat. A  túrák, a játékok, a jó levegő, és a csodálatos kilátás rendkívüli élményeket jelentenek, még a zord téli napokon is, de a téli sportok kedvelői is előkészíthetik felszereléseiket, hiszen kezdetét veszi a szezoinális síelés magyarországon is.

Síelés Magyarországon? Nem muszály a szomszédba menni!

Páros síelés a MátrábanSzámos helyen, a Dunántúli Középhegységben, Észak-Magyarországon, valamint az osztrák határ mellett az Alpok lejtőin illetve a délvidéken is festői környezetben alakítottak ki számos sípályát. Így a síelés szerelmesei hazánkban is hódolhatnak a szenvedélyüknek. A különböző szolgáltatásokat biztosító szállókban hosszú hétvégéket, téli szabadság idejét, vagy az ünnepnapokat is eltölthetik, de különböző rendezvényeket is szervezhetnek. A rutinos síelők mellett, azonban a tapasztalattal nem rendelkező kezdők is megtanulhatják a síelés technikáját, a türelmes és gyakorlattal rendelkező síoktatóktól. A sífelszerelés beszerzése sem jelent gondot, hiszen a legtöbb helyen bérelhető az öltözék, a síbotok és a sílécek is. A sípályák biztonságosan vannak kialakítva, nagyon sok helyen felvonóval lehet a hegyre jutni. A leghosszabb ideig tartó síelés Magyarországon, Eplényben lehetséges, ahol 1927 méter hosszan húzódó pályán élvezhetjük a síelés nyujtotta szabadság érzését.

Nem csak a síelők élvezhetik a téli szabadidőt!

A síelés mellett gondoltak a kellemes pihenés időszakaira is, ezért számos vendéglátó helyiség is várja a vendégeket, ahol változatos ételekkel és kiváló forró italokkal fogadják a síelőket.

Síelés Magyarországon
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük