Évezredek óta használjuk az ajándékozásnak ezt a módját, csak az idők alatt a minőség és az elkészítés módja változott.  Gyártásának több módja van, ipari és házi, ebben a cikkben a házi elkészítés egy fajtáját fogjuk bemutatni.

Természetesen a doboz formája nagyban függ az ajándékunk méretétől és stílusától, ezért fontos, hogy előre megtervezzük, hogy hogyan is fog kinézni. Példánkban egy aranyfülbevalót fogunk ajándékozni, amelyhez nem kell nagy mérető díszdobozt készíteni.

Fontos, hogy ismerjük a személy stílusát akinek az ajándékot szánjuk, mert ha nem tetszik neki a dobozunk kinézete, nem lesz teljes az öröm.

Egy egyszerű díszdobozt fogunk elkészíteni, vastagabb, színes kartonlapból és egy selyem szalagból (ebből készítjük majd el a masnit). Csak egy olló és egy kés kell a készítéshez.

Mivel egy fülbevalót fogunk ajándékozni, kis díszdobozt fogunk készíteni, amelyhez először a mintát fogjuk kivágni a kartonlapból. A karton színe legyen a személy vagy az ajándék stílusához illő (lehet mintás kartonból is készíteni, de az egyszerűség kedvéért, most csak egyszínű kartont fogunk használni).

Ezt a mintát rajzoljuk rá a kartonlapra majd vágjuk ki:

 

Díszdoboz készítés-1

 

A lekerekített széleket hajtsuk be, a háromszögek sarkaiban lévő lyukakat vágjuk ki.

 

Díszdoboz készítés-2

 

Már csak össze kell hajtogatni és elrejteni benne az ajándékot. Miután ezt megtettük, vegyük elő a selyem szalagunkat és a kivágott lyukak mentén kössünk rá egy masnit. Fontos, hogy a kartonlap színéhez illő masnit válasszunk.

Végeredményül egy ilyen kis dobozkát kell hogy kapjunk:

 

Díszdoboz készítés-3

 

Készen is vagyunk, ez az egyik legegyszerűbb díszdoboz amit elkészíthetünk az otthon talált dolgokból, nem is kell rá szinte semmit sem költeni, ennek ellenére egy egyedi és személyes csomagolást készíthetünk szeretteink számára.

Díszdoboz készítés – a stílusos és egyedi ajándékhoz
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.