A meseolvasást már egészen csecsemő kortól célszerű elkezdeni, hiszen nagyban függ tőle, hogy a későbbiekben mennyire fogja szeretni a kicsi a könyveket. A mesék és a könyvek nagyban hozzájárulnak a gyermekek fejlődéséhez, ami által majd az iskolapadban is könnyebben fognak érvényesülni. Tehát a meseolvasás azon kívül, hogy remek közös program a család számára és élményekkel gazdagítja a kicsiket, még számtalan pozitív hatást gyakorol.

Melyek ezek?

A könyveknek és a meséknek nagy szerepe van az értelmi és az érzelmi fejlődésben, a történeteket hallva a gyermek könnyebben feldolgozza majd az őt ért stresszhelyzeteket, és segítségül szolgálnak abban, hogy könnyebben megismerje a világot. A mesék végén a szereplők bőrébe bújva pedig közösen megvitathatjuk a történéseket, így a kicsi választ kap a benne felmerülő kérdésekre, kételyekre.

A rendszeres olvasás felnőtt korban is meghatározó. Egészségügyi hatása, hogy aktivizálja az agyi működést, stressz oldásában is nagy a szerepe és rendkívül fejleszti a kreativítást. A kicsi lelki szemei előtt látni fogja a történéseket, tehát az egész egy klassz utazássá válik. A könyvek által bővülnek a gyerek ismeretei, növekszik a szinapszisok száma az agyban. Befolyásolja az íráskészség fejlődését, segítséget jelent a helyesírás kialakulásában, ugyanis a sok olvasás növeli a nyelvtani szabályok elsajátítását. Fokozza a koncentráció képességet, tudást, bővíti a szókincset.

A technológia folyamatos fejlődésének köszönhetően ma már rengeteg könyv megtalálható elektronikus formában, viszont nagyon fontos, hogy a könyveket ne elektromikusan szerezzük be a gyermeknek. Jobb hatást érhetünk el, ha fizikailag kézbe tudja venni, lapozhatja, elmerenghet a színes képek látványában és egyébként sem jó, ha már egészen kis korban a modern számítástechnikai eszközökhöz szoktatjuk őt.

A csodás gyerekkönyvek vásárlásához nincs más dolgunk, mint felkeresni egy online webáruházat és pár kattintással megrendelni, vagy betérni egy könyves boltba.

A gyerekkönyveket ne elektronikus formában vegyük meg
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.