télikert

A gyönyörű szép növények, virágok, zöldségek és gyümölcsök látványa is feldobja a hangulatunkat. Csodálatos parkokban sétálhatunk, kellemes kiránduló helyek kilátóiból és várakból is láthatunk szebbnél- szebb növényeket. De otthonunkban is kialakíthatunk egy kis veteményest, virágos- vagy sziklakertet is. Ha társas házban szeretnénk élni, akkor sem kell lemondanunk a szépséges növények által adott örömökről. Mediterrán kerteket alakíthatunk ki a teraszokon. A gyönyörű növényeket az év minden napján láthatjuk, ha építtetünk egy téli kertet.

A téli kert építése előtt, azonban el kell dönteni azt, hogy milyen típusú kertet szeretnél. A téli kertek két különböző kategóriába sorolhatóak. A tradicionális termékek mellett egyre keresettebbek lettek a mobil téli kertek is.

Mi jellemzi a mobil téli kerteket?

A mobil télikertek az évszakoknak megfelelően alakíthatóak át. Nyáron ugyanolyanok, mint bármelyik fedett terasz. A többi évszakban pedig egy jól fűthető szobára hasonlítanak. A mobil télikertek évszakoknak megfelelő használata az oldalfalak és a tolóajtók eltávolításával oldható meg. De a le- és felszereléshez speciális eszközökre van szükség, ezért a mobil tálikretek átalakításával kizárólag szakemberek foglalkozhatnak.

Miért ajánlott hagyományos télikertet építeni?

A hagyományos és mobil télikertek építésekor hasonló alapanyagokat használnak. Mindkét esetben ugyanazokból az alapanyagokból gyártják az oldalfalakat és a tetőszerkezeteket.
A tradicionális télikertekhez kialakítanak egy sajátos szellőzőrendszert. A standard méreteknél jóval szélesebb tolóajtók, a speciális kialakítású tetőablakok, az oldalfalakon található nyíló-bukó ablakok, vastag üvegek is hozzá tartoznak a szellőzőrendszerhez. A tradicionális télikertek oldalfalai és nyílászárói bármikor egyszerűen kinyithatóak és bezárhatóak.

Télikert építés | Mi az a télikert és miért van rá szüksége?

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük