Már biztosan te is sok mindent tettél azért, hogy felkészülten várd az idei nyarat. Lecserélted a ruháidat, a zárt cipő helyett átpártoltál a papucsra és a naptejet is megvetted a hétvégi szabadprogramokhoz. De vajon felkészültél-e már a szúnyogok által okozott problémákra? Ha nem, akkor olvasd el ezt a bejegyzést. A szúnyogháló típusokról adunk részletes tájékoztatást.

Kezdjük a jó, öreg szúnyoghálóval!

A szúnyoghálót már a nagyszüleink is használták, általában a bejárati ajtókra szerelték. De ezt a terméket ma is nagyon sokan keresik. Érthető is, hiszen kedvező áron megvásárolható, hosszú ideig használható, bármilyen típusú nyílászáróra felszerelhető és a design is nagyon trendi. A szúnyogháló esztétikus megjelenése lehetővé teszi azt, hogy akár luxus ingatlanok nyílászáróira is felszereljék.

Melyek a legismertebb szúnyogháló típusok?

A szúnyoghálókat legegyszerűbben a keretbe illeszthetőség alapján különböztethetjük meg. Ott van például a tépőzáras típus, amelyet az öntapadós felületnek köszönhetően akár önállóan is az ajtók, ablakok keretébe ragaszthatunk. Az öntapadós szúnyoghálónak azonban van egy nagy hátránya. Túlságosan rövid ideig használható, elég egy nagyobb erősségű szél, ami könnyen kiszakíthatja a keretből.

A szúnyoghálók másik ismert csoportjába a hagyományos keretbe feszített termékeket sorolhatjuk. Ezt a típust erkélyajtókra tervezték. Zsanéros és tolóajtós szúnyogháló is rögzíthető az ajtókra. Az időjárás változatosságának jobban ellenáll a tolóajtós típus. Könnyen le- és felszerelhető, így télen a tárolóba is rakhatjuk.

Sokan vásárolják meg a rolós szúnyoghálót. Ez a termék felszerelhető a tetőtéri ablakokba is. A standard méretű ablakkeretek mellett bármilyen egyedi tervezésű és méretezésű ablakra is felszerelhető és több éven keresztül biztonságosan használható.

Szúnyogháló típusai

Post navigation