bőr sarokkanapé

A sarokkanapé általában, ahogyan arra a neve is utal legtöbbször a helyiségek falainak találkozásánál, azokkal merőleges irányban áll. Ennek a lakberendezési tárgynak az alakja legtöbbször az L betűre hasonlít, így ülhetünk és fekhetünk is rajta.

A sokoldalú sarokkanapé

Az ülőfelület kényelmét nem csak a rugós, síkrugós vagy más típusú ülőfelület kialakítása biztosítja, hanem a magas támla, kiképzett lábtartó vagy éppenséggel a megfelelő kárpitozás is. Egyes sarokkanapé típusok ágyneműtartóval is felszereltek és kihúzhatóak, így vendégágyként is kitűnően funkcionálnak, de ha éppenséggel egy jó fedőmatracot választunk a kanapéhoz, akkor a mindennapos használatra is alkalmassá tehetjük.

L alakú sarokkanapé
L alakú sarokkanapé párnákkal

A piacon található sarokkanapék szinte mindegyike könnyen variálható és többféle méretben rendelhető, ezzel is igazodva a lakás adott paramétereihez. A sarokkanapékat különböző színű és alapanyagú kárpit boríthatja. A színes és mintás szövettel fedett lakberendezési tárgyak mellett nagy népszerűségnek örvendenek a műbőr és különböző bőrből (textil bőr, marhabőr, stb.) készült sarokülő garnitúrák és bőr garnitúrák is. Árukat tekintve viszont ezek lényegesen drágábbak. A kényelmi szempontok mellett érdemes nagy hangsúlyt fektetni a tisztíthatóságra is. Egy drága bőr kanapé (és a textil is) is csak addig lesz szép és újszerű ameddig megfelelő ápolásban nem részesítjük, hasonlóan mint ahogyan egy bőrcipő is.

Vásárlás előtt mindenféleképpen érdemes körülnézni, érdeklődni több boltban is, mivel a bútorok árai igen változóak lehetnek. Egyik tuti tippünk a megfizethetőbútor.hu webshop, ahol az ár-érték arány igen kedvező is lehet.

Sarokkanapé

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük