Az elektromos árammal működő termékek jelentős mértékben járulnak hozzá a mindennapi komfortos életünkhöz. Otthonunkban és a munkahelyünkön is számos elektromos árammal működő készülék található meg, azonban gondolnunk kell a működésükhöz szükséges energia gazdaságos és költséghatékony előállítására. Szerencsére ma már a nagy ipari szolgáltatókon kívül más források is rendelkezésünkre állnak az elektromos áram előállítására. Egyik ilyen lehetőség a NAPELEM használata.

Miért érdemes Magyarországon napelemet használni?

Hazánk éghajlati szempontból rendkívül kedvező területen fekszik. Ez azt jelenti, hogy a napelemeket közel 10 hónapon keresztül használhatjuk. A napelemek másik nagy előnye az, hogy nagyon sokféle ingatlanra helyezhető fel. Megtalálhatjuk közintézmények, termelő üzemek, kereskedelmi központok és persze magán tulajdonú épületeknél is. Elmondhatjuk azt is, hogy a napelemek egyre népszerűbbek, hiszen hazánkban is egyre többen követik a környezettudatos gondolkodás módot és tesznek meg mindent a magánéletükben a környezetvédelemért.

Mire érdemes figyelni, a napelemek kiválasztásakor?

Hazánkban is rengeteg napelem közül lehet válogatni. Számos ország termékei megvásárolhatóak. Azonban az egyes napelemek között nagyon nagy minőségi eltérés lehet, így érdemes előnyben részesíteni a Japánban, illetve az Európai Unió területén gyártott napelemeket. Ezek a termékek több évtizeden keresztül maradnak biztonságosak.

Milyen típusai vannak a napelemeknek és Magyarországon melyiket érdemes használni?

A napelemek három fő csoportja különböztethető meg. Az amorf, a vékony filmes és a kristályos szerkezetű napelemeket vásárolhatjuk meg. Magyarországon a kristályos szerkezetű napelemek a legnépszerűbb termékek. Ezek a termékek több évtizeden keresztül, gyártó által biztosított garancia mellett használhatóak.

Korábbi blog bejegyzésünk: Napelem mint hosszútávú befektetés

Napelem

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük