Itt a nyár! A tavaszt követően a természet megújulása mellett saját magunk és a környezetünk felfrissítéséért is nagyon sok mindent megteszünk, többek között elvégezzük a szükséges nagytakarítást. Ekkor minden egyes helyiség ajtaját és ablakát, az összes bútort és a lakástextileket is alaposan kitisztítjuk. Az is fontos, hogy ne feledkeznünk meg az elektromos gépeinkről sem, amibe a klímatisztítás is beletartozik.

Miért van szükség a klímatisztítás elvégzésére?

A klíma berendezések kültérre felszerelt részei folyamatosan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Szeles időben előfordulhat, hogy homok vagy, akár kisebb levéldarabok is a készülékbe jutnak. A klímák szobákban felszerelt részeiben pedig gyakran a pollen, illetve a levegőben található egyéb láthatatlan szennyező anyagok rakodnak le. Közülük is a legártalmasabbak az emberi szervezetre a különféle gombák, baktériumok megjelenése. Az így felgyülemlett káros anyagok hatására a nem csak a levegő lehet kellemetlen szagú, de különböző súlyos betegségek is felüthetik a fejüket a nem megfelelően kitisztított klímával egy helységekben tartózkodók körében. Célszerű a klímatisztítás műveletét szakemberre bízni!

Kézügyességem és kiváló műszaki érzékem is van, ezért egyedül akarom a klímát kitisztítani. Megoldható?

Igen megoldható, de számos veszélye is van, ezért alaposan gondoljuk át, hogy egyedül is belevágunk-e a klímatisztításába. Lássuk az akadályokat. A megfelelő vegyi anyag beszerzése hosszú ideig is eltarthat és drága is lehet. Ha netán meg valami olcsó szert találunk koránt sem biztos, hogy a megfelelő hatásfokot érjük el a tisztítás alkalmával. A szakszerű használathoz pedig tapasztalatra is szükség van. Tehát ha netán mégis megtaláltuk a szükséges vegyszert még akkor sem biztos, hogy kellő körültekintéssel sikerül a klíma minden egyes elemét megtisztítani. Ha meg felületesen tisztítjuk ki semmit nem ér az egész.

Ezért a legjobb megoldás ha szakemberre bízzuk a dolgot és nem sajnáljuk rá azt a pár ezer forintot.

Klímatisztítás okosan, lehetőleg szakemberrel

Post navigation