Minden iskolakezdés komoly kihívások elé állítja a családokat. Sok az újdonság, sok a tennivaló, és tavalyhoz képest a gyerekek is pont egy évvel lettek idősebbek, nőttek azóta, és az érdeklődési körük is változott, bővült.

Lehet, hogy már nem jó a kis méretű szék, a megnyúlt lábak már nem férnek be az íróasztal alá, szükség van a füzetek mellett egy számítógépnek is helyre a tanuláshoz. Egy szóval: bővíteni kell a bútorainkat.

Az internet számos jó dolgot tett lehetővé az emberek számára. Az egyik ilyen az online vásárlás. Akár a vonaton, villamoson, metrón, buszon ülve, vagy egy kávé kevergetése mellett is böngészhetünk a legújabb termékek között, nyomon követhetjük az akciókat, informálódhatunk az alternatív lehetőségekről, sőt, kreatív ötleteket is meríthetünk lakberendezéses témákban.
Sokan élnek azzal a kiváló lehetőséggel, hogy az okostelefonjukon először kiválogatják azokat a bútorokat, amelyek színre, formára nagyjából tetszenek, majd könyvjelzőzik őket és otthon, nagy monitoron újra megnézik, mielőtt vásárolnának. Ezért érdemes több bútor webáruházat meglátogatni, több a lehetőség, több az opció. Persze az is lehet, hogy nehezebb lesz választani, mert igazából kettőt vagy akár hármat is megvennénk szívünk szerint, és ilyenkor bizony el kell gondolkozni rajta, hogy melyik a legjobb választás.

A gyerekbútorok vásárlásánál viszont több tényezőt is meg kell vizsgálnia a szülőknek, például a helyiség adottságai mellett nem mehetnek el. Ha szeretnék például elkerülni azt, hogy évente-két évente kelljen megújítaniuk a gyerekszobát, akkor célszerű olyan íróasztalt és ágyat vásárolniuk, amelyeket a gyerkőc több éven keresztül is ki tud használni, ma már például vannak állítható íróasztalok is, így ahogy nő, úgy tudjuk a megfelelő magasságot is beállítani. Arra is célszerű figyelmet szentelni, hogy a bútorok elegendő helyet biztosítsanak a tanfelszerelések tárolásához.

A gyerekek iskolakezdésre már egy jól felszerelt, hangulatos, megújult gyerekszobában lehetnek – ez sokat segít a koncentrálásban és a pihenésben is. Akárcsak a home office esetében, érdemes lehet olyan szempontokat is figyelembe venni a kialakításnál, hogy mennyire tud elkülönülni a tanulás helye és a pihenés helye.

Gyerekszoba átalakítása iskolakezdés előtt
Értékelés:

Post navigation