Szinte alig van olyan család, ahol a szennyezett levegő egészségkárosító hatásaival kapcsolatos problémák a felnőttek vagy gyerekek életét ne keserítenék meg. Gondoljunk csak az asztma illetve az allergia okozta tünetekre.

A lakás valamennyi helységében mikrobák milliói élnek, amelyek elég tetemes része ártalmas lehet az egészségünkre és elősegíthetik különböző betegségek kialakulását. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy amennyire lehet tartsuk tisztán otthonunk levegőjét. Sajnos a szellőztetés nem old meg mindent, mert a beáramló levegő is lehet szennyezett, ezért érdemes kiegészítő eszközök segítségét igénybe venni. Ebben a légtisztításban segítenek nekünk a különböző légtisztító berendezések.

A NEO-TEC cég légtisztítói a negatív ionok segítségével tartják tisztán a szoba levegőjét és gyűjtik össze a különböző szennyeződéseket. Mit nyerünk ha egy ilyen eszközt használunk a lakásban? Mindenek előtt egészségesebb és tiszta lesz a levegő, így csökkenthető a nem kívánatos megbetegedése száma, valamint nagy segítség az allergiás emberek számára.

Hogyan működik a légtisztítás és az ionizálás?

A berendezés által kibocsátott negatív ionok segítenek a levegő tisztításában, a légtisztító készülékbe épített speciális fémlemez összegyűjti, magához vonzza a szennyeződéseket. Ilyen szennyeződések a különböző allergén anyagok mint por vagy pollen. A baktériumok és vírusok ellen is hatékony védelmet jelent, továbbá segítenek megszüntetni a kellemetlen szagokat. A berendezés nagyságától függően 5-15m2 nagyságú szoba légtisztítására alkalmas. Kiválóan alkalmazható konyhában, gyerekszobában, hálószobában vagy éppenséggel az irodában.

A készülékbe épített UV lámpa növeli a légtisztítás hatékonyságát és segít elpusztítani a mikroorganizmusokat mint baktériumok, vírusok, gomba és penész. Ezek a készülékek igényes és praktikus kialakításúak. Előnyük, hogy szerkezeti kialakításuknak köszönhetően nem szükséges bennük betétet cserélni – nincs plusz költség -, könnyen tisztíthatóak azok a szennyeződések, amelyek a szennyeződésgyűjtő fémlemezre rakódnak. Mindezek felett a hangtalan működés még egy plusz, ami alkalmassá teszi az éjszakai üzemeltetését és így hálószobában is kiválóan alkalmazható.

Tudta?

A szervezetbe kerülő szennyező anyagok 20 %-a sajnos a levegőből származik. Nagyon sok betegség a környezetünkben található szennyeződésekre (spórák, pollenek, por, stb.) vezethető vissza. Modern világunkban a légtisztítás, légtisztítók használata saját környezetünkben elengedhetetlen. Mivel az allergia nem gyógyítható, csak tünetei enyhíthetők így az egyik megoldás a kiváltó káros anyagokkal való találkozás redukálása. Légúti allergia esetén a légtisztítók használata illetve a légtisztítás enyhülést jelenthet.

Ionic air purifier – légtisztító
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük