A gőzkabin teljesen feleleveníti a török fürdők zseniális világát és fantasztikus relaxációt biztosít. A feltöltődésen kívül rendkívül jó hatással van a szervezetünkre nézve. Támogatja a szív- és érrendszer működését, energizál és még a szépségnek is jót tesz.

Tudományos kísérletek és kutatások is bizonyítják a gőz jótékony hatását a szervezet számára, viszont nem javasolt azoknak, akiknek szívproblémáik vannak.

Miként reagál a gőz az emberi test számára?

Testünk arra törekszik, hogy megszabaduljon a hőtől, ez a hőleadás, ami izzadás formájában történik. A gőzfürdőben magas a hőmérséklet, körülbelül 43-46 C fok körül van. Ekkora hőmérsékletben a szervezetünk képtelen megtartani a belső hőnket, így az emelkedni kezd, ezáltal gyorsabbá válik a vérkeringés, szaporább lesz a pulzusunk, a vérnyomásunk pedig csökken, mivel a meleg hatására az erek kitágulnak.

Ha a gőzkabinban ideális a hőmérséklet, akkor a bent tartózkodás nyugtató és egyaránt relaxáló, oldja a feszültséget és megszabadít a stressztől. A gőz enyhíti még a torokfájás, megfázás, köhögés, illetve az egyéb légúti betegségek kellemetlen tüneteit, ezen kívül csökkenti a reumával járó panaszokat is. A gőzkabin rendszeres használata erősen javasolt az asztmában, allergiában, hörghurut, rekedtségben szenvedőknek, valamint azoknak, akik ízületi problémákkal küzdenek a mindennapokban.

A gőz képes az alvászavarokat is helyreállítani, sőt ápolja bőrünket és kiválóan regenerálja a száraz és repedezett bőrt. Ez azért van, mert serkenti a vérkeringést a bőr alatt található erekben, ezzel javítja a vérellátást. A pórusokat ugyancsak kitágítja. Így a gőzfürdőzés végeztével könnyen eltüntethetjük a bőr felületéről a szennyeződéseket, ami tapintásra garantáltan sima, puha és selymes lesz.

A gőzkabin használatát követően okvetlen hűtsük le a testünket. Amennyiben a hideg merülőmedencében nem szeretnénk megmártózni, akkor zuhanyozzunk le hideg vízzel, de semmiképp se a termálvíz felé induljunk el, hiszen az meglehetősen megterhelné a szívünket.

Milyen a gőz hatása az emberi szervezet számára?
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.