A műanyag nyílászáró termékek hosszú élettartama, jó hőszigetelése, nedvesség elleni védelme és jó hang- és hőszigetelése miatt, ezek a termékek általában megtérülő befektetést jelentenek az emberek számára. Az ilyen termékek beszerelése javíthatja a lakás energiahatékonyságát, ami csökkentheti a fűtési és hűtési költségeket. A műanyag nyílászárók rendszeres tisztítása és karbantartása pedig tovább növeli élettartamukat, ami tovább csökkenti a későbbi költségeket. Emellett, ezek a termékek általában jól néznek ki, ami hozzájárulhat a lakás megjelenésének javulásához.

Miből készül a műanyag nyílászáró?

A műanyag nyílászárók általában polivinil-kloridból (PVC), poliuretánból (PUR), készülnek.

A PVC nyílászárók a legelterjedtebbek, mivel jó hőszigetelést, nedvesség elleni védelmet, illetve jó hang- és hőszigetelést biztosítanak, valamint hosszú élettartamúak, és könnyen tisztíthatóak. A PVC nyílászárók általában alacsony költségűek, és széles választékban elérhetőek.

A PUR nyílászárók alapanyaga, a poliuretán, egy szilárd anyag, amit jó hőszigetelő képességgel rendelkezik, ami segít csökkenteni a lakások fűtési és hűtési költségeit, és javítja a lakás energiahatékonyságát. Az anyag jó minőségű és időjárásálló, ami megakadályozza a penészesedést, vagy rozsdásodást. Ezt a típust például előszeretettel alkalmazzák tetőtéri ablakoknál.

A PAL nyílászárók általában egy háromrétegű rendszerből állnak, amelyekben a külső réteg alumínium profilból, a belső réteg poliuretánból (PUR), és egy köztes réteg polivinil-kloridból (PVC) áll. Az alumínium külső rétege miatt, ezek a nyílászárók rendkívül jó hőszigetelést és nedvesség elleni védelmet biztosítanak, valamint hosszú élettartamúak. A külső alumínium réteg UV-sugárzást is visszaver, így megvédi a belső rétegeket a károsodástól. A belső PUR réteg és köztes PVC réteg tovább javítja a hőszigetelést és a nedvesség elleni védelmet.

A műanyag nyílászáró miért megtérülő befektetés?
Értékelés:

Post navigation