Ugye, te is szereted a sört? Biztosan tudod, hogy melyik országok híresek a sör gyártásról, és talán neked is megvannak a saját kedvenc cseh, német, magyar vagy éppen belga söreid. Az otthonodban egy fárasztó nap után, a haverokkal a pubban, nyáron a kerti partin, vagy éppen a strandon is szívesen iszogatod. Persze a szabadtéri fesztiválok sem múlhatnak el a sör nélkül, sőt! Világszerte számos sörfesztivált is tartanak. Az egyik ilyen ismertebb rendezvény a Müncheni sörfesztivál.

Müncheni sörfesztivál
Egy jópofa sör

 

Igen az Oktoberfest.

A több, mint két évszázados múltra visszatekintő Oktoberfest Németország legnagyobb népi ünnepélye, ami ma már a világhírű események közé tartozik, hiszen több, millió ember látogat el a rendezvény ideje alatt Münchenbe. A programok a két évszázad alatt folyamatosan változtak, a jelenleg megszokott sörfesztivál hangulatot 1960-tól élhetjük át.

Mi mindennel vár téged a Müncheni sörfesztivál?

A főszereplő természetesen a sör. Megkóstolhatod Németország legismertebb sörgyártóinak, például a Paulanernek, a Lövenbraunak és a Hoffbraunak a termékeit is. Minden főzde a saját sátrában várja a vendégeket. De minden sátorban egy hatalmas, 1 literes korsóból ihatod meg a kedvenc sörödet. A szervezők azonban mindenkire gondoltak, így a sör mellett számos egyéb italt is felszolgálnak. Gyümölcslevek, koktélok és csokoládé, szökőkútban készült forró italok, hogy csak néhányat említsek. Persze a több hétig tartó egész napos rendezvénysorozaton enni is kell, és Bajorország nem csak a söreinek köszönheti a világra szóló hírnevét, hanem a kolbászainak, no és persze a sonkának is. A fantasztikus ételek és italok mellett számos kulturális program is tartozik a müncheni sörfesztiválhoz. Délelőtt 10 órától látogatható a fesztivál. Napközben elsősorban gyerekes és idős családokat várják. Ha nyugdíjasklub tagjai szeretnének változatos programokon részt venni, akkor várja önöket a sramlizene és a számos egyedi stílusú néptánc csoport. Aki pedig az unokákkal szeretne együtt tölteni egy- egy kellemes napot, akkor a legkisebbekkel megnézheti a bábszínház előadásait, Az élethű nagyságú szereplők garantáltan lenyűgözik a gyerekeket és biztos, hogy néhány év múlva, amikor a fényképalbumot lapozgatják, akkor is fantasztikusan jó érzés lesz felidézni az emlékeket. A fiatalabbakat pedig a körhinták, és az óriáskerék várja. Az este és az éjszaka pedig a fiataloké. Szerelmes párok, egyetemisták számára kezdődik a buli.

Müncheni sörfesztivál, oktoberfest
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.