Hazánkban számos olyan gourmet bolt található, ahol speciálisabb élelmiszerek szerezhetőek be. A nemzetek különleges alapanyagaival pedig varázslatos ebédet vagy vacsorát varázsolhatunk időnként az asztalra, amellyel a család apraja-nagyját egyaránt elkápráztathatjuk. Olaszország például meglehetősen az élen jár a gasztronómia tekintetében, az általuk készített tészták és a hozzájuk felhasznált egyéb összetevők, mint például a szarvasgombás készítmények meglehetősen híresek világszerte, na és persze az olasz borok sem maradhatnak ki a listából.

A gourmet szó jelentése

A “gourmet” a francia nyelvből származó kifejezés. Jelentése ínyenc, amely utalhat személyre, és kifinomult ízlésre, de sok esetben használják különböző élelmiszerekre. A gourmet olyan kulináris művészetet is takar, amelyet a finom ételek és italok ideális kapcsolata jellemez. Az angol nyelvben a gourmet ínyencet jelent.

Miért is olyan különleges a szarvasgomba?

Egy szarvasgombás olasz tésztaétellel pillanatok alatt meditárran életérzést csempészhetünk otthonunkba. A szarvasgombát fűszerként tartják számon, a föld alatti nagyobb gombák csoportjába sorolják és sokan a konyha gyémántjának tekintik. Az egyszerű ételeket is lehet vele ízesíteni, amelyek így lényegesen ízletesebbekké válnak. Már az ókori görögök és rómaiak is ismerték és felhasználták a szarvasgombát, de a népszerűségét itáliának köszönheti. A szarvasgombának két fő fajtája létezik, fehér és fekete egyaránt beszerezhető egy gourmet bolt polcáról. A fekete erőteljesebb karakterrel rendelkezik, kissé csípősebb, illata testesebb. A tapasztaltabb séfek előszeretettel alkalmazzák ételeik elkészítésénél. A fehér inkább azoknak a kedvence, akik a lágyabb, édesebb ízekért vannak oda leginkább. Garantált, hogy akik megkóstolnak valamilyen szarvasgombás ételt, örökre a kedvencük marad.

A gourmet boltokban nem csak szarvasgombás készítményeket, mártásokat és olajakat szerezhetünk be, hanem más egyéb olyan élelmiszert is, amelyeket a tv-ben szereplő híres szakácsok is felhasználnak. Ilyen például a sáfrány, ami a világ legdrágább fűszere, valamint a rózsaharissza vagy a Hoisin szósz, ezeket Jamie Oliver is rendszeresen alkalmazza.

Budapesi Gourmet boltok, ahol a világ szinte bármilyen ízei fellelhetőek
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.