Az olaszok egyik legkedveltebb kajája közvetlen a pizza után. De hogy is néz ki a tökéletes lasagne elkészítése?

Nézzük a lépéseket:

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk majd 2 evőkanál olajon elkezdjük párolni.
  2. A zellerszárat apró kockákra vágjuk majd a hagyma után dobjuk.
  3. Megtisztítjuk a sárgarépát, lereszeljük majd a hagymás-zelleres alapra dobjuk.
  4. Az így lepárolt zöldségeket összeforgatjuk a darált hússal, amit hagyunk kicsit lepirulni, ehhez adunk pár gerezd zúzott fokhagymát és egy konzerv paradicsomot (lehetőleg daraboltat).
  5. Az egészet felöntjük a vörösborral, sózzuk, fekete borsot adunk hozzá, ízlés szerint mehet még bele kevés szerecsendió és egy-két babérlevél.
  6. Lassan 2-2,5 óra alatt a ragut, fedő alatt, rendszeresen átkevergetés mellett mártássá főzzük.

Jöhet a besamelt:

  1. vajat olvasztunk, rászórjuk a lisztet, összekeverve hevítjük kicsit, de nem hagyjuk, hogy megbarnuljon.
  2. Fokozatosan hozzákeverjük a tejet és minden alkalommal csomómentesre keverjük.
  3. Végül rendesen kiforraljuk és sóval, fehér borssal és friss szerecsendióval ízesítjük.

Állítsuk össze a lasagnet:

  1. egy tepsibe 2 kanál olajat teszünk és 2 kanál bolognai ragut szétterítünka.
  2. Jöhet az első tésztalap. Ezt gazdagon megküldünk besamellel, bolognai raguval és reszelt parmezánnal.
  3. Jöhet egy újabb tésztalap, és egészen addig ismételjük (besamel, ragu, parmezán) amíg van hely a tepsiben.
  4. Az utolsó tésztarétegre már csak sok besamelt és parmezánt teszünk.
  5. Az egész mehet a sütőbe. 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 40 perc alatt gyönyörű aranyszínűre sül.

Tálalás előtt érdemes legalább fél órát pihentetni, mert úgy lesz az igazi.

Ha megéheztél és Te is rendelnél valami finomat, akkor keresd a ÉtelBróker weboldalát.

 

A tökéletes lasagne receptje
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük