Sokakat foglalkoztat, hogy vajon pontosan miként is megy végbe egy profi portré fotózás és vajon mennyi ideig is tarthat. Cikkünkben most megpróbáljuk összeszedni a legfontosabb tudnivalókat, hogy az érdeklődők képbe kerülhessenek. A fotós szakma egyébként meglehetősen összetett, rengeteg felszerelésre, kiegészítőre van szüksége a szakembernek, hiszen így tud tökéletes végeredményt alkotni, amivel az ügyfeleket is maradéktalanul elégedetté teheti.

Nézzük hát, hogy mi is a menete?

Egy profi portré fotózás fantasztikus élmény egy család számára, jellemzően még a legkisebbek is rendkívül élvezik. Több óráig is eltarthat az esemény, de sokszor gyorsan elrepül az idő. Az elején a fotós megismerkedik a résztvevőkkel, ezáltal feltérképezi a jellemvonásaikat, így könnyebben tud a lényegre összpontosítani, amikor a képeket csinálja. Fontos, hogy megteremtse a laza légkört, a jó hangulatot, vidámságot, hogy mindenki maradéktalanul jó érezze magát, ugyanis, ha valaki feszélyezve érzi magát, az bizony a fotókon jó eséllyel látszódni is fog. Ezt a pozitív hozzáállást viccelődéssel, mosolygással el lehet érni, erőltetett beállítások nélkül.

A portré fotózást az esetek többségében egy előzetes tervezés előzi meg, amely során kiderül, hogy az ügyfelek pontosan milyen képeket is akarnak, így az egász esemény egyeztetésre kerül. Mintaképeket is tölthetünk le a telefonra, amelyek segítik a fotóst még jobban képbe kerülni.

A profi portré fotózások alkalmával többnyire van lehetőségünk több háttér közül is választani, általában fodrász és sminkes is a rendelkezésünkre áll, és jelmezekből, ruhákból is válogathatunk, de természetesen a sajátunkat is magunkkal vihetjük. Amennyiben ezek megvoltak, gyakorlatilag már kezdetét is veheti a folyamat, a fotós pedig közben minden instrukciót elmond. A műtermekben a világítás is adott, a szakemberek egyszerre több világítótestet is alkalmaznak.

Az ország bármely területén találhatunk profi fotóst, portré fotózás Budapesten is számtalan helyen elérhető, sőt a legtöbb fotóstúdióban ajándékutalványt is vásárolhatunk és meglephetjük vele szeretteinket.

Hogyan zajlik egy profi portré fotózás?

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük