A relaxált, ellazult állapot alapkövetelmény szerveink egészséges működéséhez. Csakhogy a mindennapos stressz feszültté tesz bennünket és ez visszatükröződik egészségi állapotunkban is. Nagy a nyomás, hiszen követelmények százainak kell megfelelünk, akár a munkahelyünkön, akár otthon, így bátran állíthatjuk, hogy könnyebb oldani a stresszt, mint megszüntetni.

Rengeteg fajta stresszoldó technika létezik. Meditáció, masszázs, játékterápia, sport, hosszasan sorolhatnánk, hiszen számtalan módja van a stressz levezetésének. Csakhogy ezek nagy részét nem alkalmazzuk a mindennapokban, akár idő-, akár helyhiány miatt. Így a feszült állapot állandósul, szinte hozzá is szokunk. Romlik az alvásminőségünk, amitől még inkább stresszesek leszünk, hiszen kialvatlan állapotban nem tudunk megfelelően a feladatainkra koncentrálni. Egyszóval egy spirálba kerülünk, amiből nem látjuk a kiutat.

Pedig van kiút, néha egyszerűbb, mint gondolnánk. A stresszoldás legkellemesebb és rendkívül hatékony módja a masszázs. A rendszeres masszírozás rendkívül jótékony hatással van a szervezetünkre. Csakhogy sokszor nem tudunk zsúfolt napirendünkben egy üres órát találni egy teljes masszíroztatásra, vagy egyszerűen csak nem engedi a pénztárcánk. Ez nem jelenti azt, hogy teljesen le kell mondanunk róla!

Kevesen tudják, de a fejbőrünk tele van idegvégződéssel, melyek stimulálásával ugyanolyan relaxált állapotba tudjuk juttatni magunkat, mint egy teljes testre kiterjedő masszírozással. S ehhez még csak drága szalonokba sem kell mennünk. Fejmasszírozó használatával akár saját magunkat is megmasszírozhatjuk. Természetesen a fejmasszírozást végezhetjük ujjbegyeinkkel is, de sokkal hatékonyabb fejmasszírozó használatával. A fejmasszírozó kefe puha tüskéi több ponton képesek nyomást kifejteni, mint ahány ujjunk van, ráadásul az érzés sokkal jobban hasonlít a masszőr által végzett fejmasszázsra. A jó fejbőr masszírozó szilikonból készül, mert ez az anyag kellően stabil, ugyanakkor kellően rugalmas is a megfelelő nyomás gyakorlásához.

A fejmasszírozáshoz sokkal kevesebb idő is elegendő ahhoz, hogy kifejtse áldásos hatásait. Napi 5-10 perc elegendő, hogy relaxált állapotba kerüljünk. Egy jó fejmasszírozó ráadásul töredékébe kerül annak, amit heti masszíroztatásra költenénk, ráadásul bármikor kéznél van. Így már sem az időhiány, sem a pénzhiány nem lehet akadálya annak, hogy tegyünk az egészséges idegrendszerünkért. Kompakt formája miatt bármikor elővehetjük és pár perces masszázsban részesíthetjük fejbőrünket, amikor úgy érezzük, túl nagy a nyomás rajtunk. Használjuk ki ezt a remek segédeszközt, hiszen az egész szervezetünk meghálálja a stresszmentesítést. Az ördögi spirál megszakítható, csupán napi pár perces fejbőr masszírozással. Nem utolsó sorban az érzés annyira kellemes, hogy talán meg sem állunk pár perc után. Kényeztessük magunkat bátran!

A fejmasszírozás stresszoldó hatása

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük