Sokan vannak akik úgy gondolják, hogy a biztonsági kamera és az IP kamera között semmi különbség sincs. Pedig nem ugyanazt értjük a két fogalom alatt! Tudniillik hogy az IP kamerák egy kisebb halmazát teszik csak ki a biztonsági kamera szegmensnek. Az Ip kamerák olyan megfigyelőegységek amelyek leginkább abban különböznek az ipari illetve a biztonsági kamera rendszerektől, hogy a mögöttük található technológia lényegesen több funkciót és szolgáltatási lehetőséget nyújt a felhasználója számára.

Hogyan különböztethető meg a biztonsági kamera és az IP kamera?

Az IP kamera felépítése nem igazán tér el a hagyományos kamerákétól. Ugyanúgy megtalálható benne az objektív, az érzékelő, stb. Viszont már teljesen önállóan képes ellátni feladatát. Mondhatnánk azt is, hogy egy mini számítógépről beszélünk, amely LAN vagy WiFi hálózatba kötve a saját webszerverén fut és Interneten keresztül kommunikál ami képessé teszi az önálló feladatvégzésre. Működését tekintve pedig nincs szükségünk se monitorra, se tévére vagy éppenséggel videó szerverre. A kamera által közvetített kép egy saját “dedikált” weboldalon érhető el csak úgy mint a számos kiegészítő funkció – ha a kamera kialakítása azt lehetővé teszi, itt tudunk közvetlen mozgatási parancsokat adni a kamerának.

A képeket, illetve a kamera által rögzített mozgóképet az Internet segítségével tudjuk külső szerveren tárolni, visszakeresni valamint letölteni. A rögzítés minősége típusonként eltérhet, de általánosságban elmondható, hogy MPEG-4 formátumú videókat 30 kép/másodperces sebességben már tudunk felvenni.

Ha érdekli a biztonsági kamerák téma, akkor látogasson el a prémiumkamerák link gyűjtő oldalára.

Biztonsági kamera
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük