Személyes és céges viszonylatban is általános dolog az archiválás elhanyagolása, a régi iratok kerülgetése, ide-oda pakolgatása, gyűjtése. Persze az ilyen fajta tárolásnak rengeteg hátulütője is van.

A nem megfelelő archiválás negatív hatásai

dokumentum archiválásAz össze-vissza rakosgatott, régen használt dokumentumaink minden egyes áthelyezése hozzájárul ahhoz, hogy a későbbiekben ne találjuk meg a keresett iratokat. A fizikai sérülésekről nem is beszélve, melyet a nem megfelelően kiválasztott doboz, és az egymásra pakolt elemek súlya vált ki. Legrosszabb esetben akár egy tűzeset, vagy beázás is megtörténhet, amelyre nem mindenki készül fel otthoni és irodai környezetben.

Archiválási szolgáltatások előnyei

A korrekt módon archivált anyagokkal gyorsabban végezhetünk munkát, visszakeresést, mivel a tárolásról részletes információnk lesz. Helyet spórolhatunk, mivel az archivált anyagok fizikális tárolása egy erre kialakított tárolóhelyen folyik. Arról nem is beszélve, hogy az archiválással foglalkozó cégek, minden elérhető technikát alkalmaznak a dokumentumok megóvása érdekében és fel vannak készülve a hirtelen bekövetkező káresetek többségére.

Előbb utóbb minden cég eléri azt a pontot, mikor már a felhalmozódott iratok archiválását külső helyszínre kell kiszerveznie. Ebben az esetben érdemes lehet elgondolkodni, egy archiválással foglalkozó irattár felkeresésén. Jó választás lehet az archiválás.com iratkezelői szolgáltatása.

Archiválás – ne a padlást terheljük!
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük