Kombi párolóAz első kombi pároló készüléket néhány évtizeddel ezelőtt fejlesztették ki. Kezdetben és napjainkban is előszeretettel alkalmazzák őket nagyüzemi konyhákon. A kifejlesztésének egyik oka az volt, hogy a korábban megszokott módon elkészített hús ételek a főzés során az eredeti súlyukból sokat veszítettek és gyakran szárazzá is váltak. A készülékeket az elmúlt évtizedek alatt folyamatosan fejlesztették, így ma már több konyhai funkció betöltésére is alkalmasak. A sütés, főzés és párolás megoldható a használatukkal. A húsok és halak mellett zöldségeket, illetve tojás ételeket is el lehet bennük készíteni.

A kombi párolók működéséhez nincs szükség zsír, olaj, illetve víz használatára, ezért a benne elkészült ételek amellett, hogy rendkívül ízletesek még egészségesek is. Ezért a gépben elkészíthető számos speciális étel is könnyen kivitelezhető mely a szigorú étrendet követők számára is kitűnően használható. Az ételek elkészítésekor figyelmet kell fordítani a megfelelő minőségű edényzetre illetve tányérokra és egyéb a tálaláskor használt eszközökre is.

A kombi párolóknak különböző típusai vannak, az egyes vendéglátással foglalkozó vállalkozások ugyanis különböző mennyiségű ételek elkészítésére használják. Megvásárolhatóak a 6-7 illetve 10 és 20 tálcás termékek is. A háztartások számára ideális termékek is beszerezhetőek. A családoknak a kisebb nagyságú 4 tálcás kombi párolókat ajánljuk.
Ma már világmárkáknak számító termékeket gyártó cégek ajánlanak különböző típusú készülékeket. A kezelésük egyszerű, hiszen elektromos árammal vagy gázzal működnek és hő illetve gőz szabályozóval felszereltek. A takarításuk is egyszerűen megoldható hiszen a modernebb kombi párolók már öntisztító berendezéssel is felszereltek, a külső felületük pedig néhány egyszerű mozdulattal letörölhető.

A megfelelő kombipároló készülék kiválasztása gondot jelenthet. Egyrészt a választék óriási, másrészt megjelentek a hasonló funkciókat betöltő légkeveréses sütők is.

Kombi pároló
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.