A sütőtök az őszi, téli időszak egyik közkedvelt zöldsége. Nem csak a halloween ikonikus töklámpásaként állja meg a helyét de egészségmegőrző hatása is piadesztálra emeli.

4 ok, ami szuper képességekkel ruházza fel sütőtököt

 1. Természetes koleszterincsökkentő
  A sütőtök pirított magja az úgynevezett fitoszterol vegyületeknek köszönhetően természetes úton csökkenti a koleszterint. Segít visszaszorítani az alacsony sűrűségű LDL koleszterin szintet a vérben, ezzel megelőzve az érelmeszesedést és a különböző szívproblémákat.
 2. Immunerősítő
  Az őszi és téli időszakban igencsak jól jön a szervezet számára a plusz C-vitamin forrás. Egyetlen csésze sütőtök képes fedezni a napi ajánlott C-vitamin bevitel ötöd részét. Nagyjából 11 mg C-vitamin található ekkora mennyiségben.
 3. Segíti az éles látást
  A szem és a látóidegek őrangyala! 2x annyi A-vitamint tartalmaz már egy csészényi sült sütőtök mint a napi ajánlott bevitel! Lekörözi a méltán népszerű sárgarépát. A tök szép sárga színéért a karotinoidok (pl. béta-karotin) is felelős, ami szintén A-vitaminná alakul a testben.
 4. Segíti az éles látást
  A szem és a látóidegek őrangyala! 2x annyi A-vitamint tartalmaz már egy csészényi sült sütőtök mint a napi ajánlott bevitel! Lekörözi a méltán népszerű sárgarépát. A szép sárga színéért a karotinoidok (pl. béta-karotin) is felelős, ami szintén A-vitaminná alakul a testben. A béta-karotin nagyon erős antioxidáns, így bizonyos rákfajták (pl.: prosztata és mell) megelőzésében óriási szerepe van.

És végezetül van egy tippünk is mindazoknak a hölgyeknek és uraknak, akik szép bőrre vágynak. Ugyanis a tők antioxidánsai nem csak belsőleg segítik a test regenerációját de arcpakolás formájában képesek felvenni a harcot a szabad-gyökök ellen. Szóval ha szeretnél fiatalos feszes bőrt, és szeretnél a ráncoktól megszabadulni, akkor remek lehetőség kínálkozik a sütőtök arcpakolásként történő alkalmazására.

4+1 ok amiért jó a sütőtök tökéletes zöldség
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.