geotermikus-energia

Az alternatív energiaforrások használatára egyre nagyobb szükségünk van. A fosszilis energiahordozók mennyisége jelentős mértékben lecsökkent, ezen kívül a környezetvédelmi problémák megoldásában is segíthet. Magyarországon jelentősen átalakult az energiafelhasználás. A geometrikus energia szerepe felértékelődött.

Miért kap egyre fontosabb szerepet a geometrikus energia?

A geometrikus energia korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre, a levegőt egyáltalán nem szennyezi, olcsón kitermelhető, a kitermelt energiamennyiség legalább 95 %-a hasznosítható.

A geometrikus energia rövid története…

A geometrikus energiát fürdőkben használták először. A legrégebbi ismert fürdő i. e. 3. században épült Kínában. Európában a Római Birodalom fedezte fel, kezdte el terjeszteni. Ekkor fürdőzésre, kikapcsolódásra, gyógyításra hasznosították. Ezt az energia forrást Új Zéland alkalmazta először fűtésre és főzésre.
A geometrikus energia felhasználásával szinte minden kontinensen foglalkoznak. A gyógyítás, fürdés, fűtés mellett villamos energia előállítására is kiváló. 1905 óta van erre lehetőség.
A geometrikus energia legváltozatosabb és legszélesebb körben elterjed felhasználását jelenleg Izland tudja felmutatni. A lakosság több mint 90 %-a használja a geometrikus energiát.

A geometrikus energia magyar sajátosságai…

Magyarország nagy területén található meg hévíz. Legtöbb geometrikus energiát az Alföldön termelik ki. A geometrikus energia lakosság által használt távfűtő rendszerek egy részét üzemelteti, de meleg víz ellátást is biztosít.
Ezt az energia hordozót néhány vállalkozás is használja. Üvegházak, fóliasátrak fűtését, illetve a gyógyfürdőkben néhány speciális terápia lebonyolítását teszi lehetővé.

Geotermikus energia jellemzői hazai sajátosságai

Post navigation