Hamarosan ideér a Karácsony, amikor nagyon szívesen ajándékozzuk meg a rokonainkat és a barátainkat is, és fontosnak tartjuk azt is, hogy valami egyértelműen ránk jellemző meglepetéssel kedveskedjünk, ezért sokan önállóan készítünk a karácsonyi hangulathoz tökéletesen illő ajándék meglepetést. Ebben a cikkünkben néhány ötletet szeretnénk adni ehhez.

karácsony

Az ünnepi sürgés forgásban bizony jól be kell osztanunk az időnket. Ezért gyorsan elkészíthető ajándékokra van szükség. Az egyik ilyen az ízesített olaj, hiszen az összeállításához csupán olíva olajra, fűszerekre vagy fokhagymára van szükség. A munka is egyszerű. Nincs más dolgod mint egy üveg aljára rakni a foghagyma gerezdeket, vagy a kedvenc fűszereidet: például a fekete vagy a fehér borsot, majorannát esetleg kakukkfüvet. Ezután pedig olajjal felönteni az ízesítőket.

Ajándék mézeskalács

És ha Karácsonyt, akkor mézeskalács! Ma már jól ismert bögrés módszernek köszönhetően egyszerűen készíthetsz akár 150 db süteményt is. Akkor nézzük, hogyan is láss hozzá. Először is vásárold meg a hozzávalókat. Amire pedig szükséged lesz, az 8 bögre liszt, másfél bögre porcukor, 1 bögre méz, 3 teáskanál szódabikarbóna, egy evőkanál fűszerkeverék, 3 tojás. Ha ez megvan, akkor szedd elő a konyha felszereléseket. A méréshez szükséged lesz egy 2,5 dl-es bögrére, az elkészítéshez pedig egy nagy tálra és egy tepsire és sütőpapírra is. Ha mindez megvan, akkor jöhet a munka. Először is a száraz hozzávalókat a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a fűszert rakd egy nagy tálba, alaposan keverd el, ezután a puha vajat, a tojást és a mézet is öntsd hozzá és dolgozd jól össze majd nyújtsd ki a tésztát kb 1cm vastagra és szaggasd ki a megfelelő sütőformával. Fenyőfa, szarvas, amit csak szeretnél. Ezután pedig rakd a sütőpapírt a tepsire és rakosgasd egymás mellé a süti daraboka. Ha ez kész van, akkor előmelegített sütőbe 10 percre, tedd a tepsit, majd ha az idő eltelt, akkor vedd ki és ha kihűlt azonnal fogyaszthatod, hiszen rögtön puha lesz.

Saját készítésű ajándék Karácsonyra
Értékelés:

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük